március 10

Rengeteget segít az ESTA űrlap kitöltési útmutató

Teljesen érthető, hogy hazánkban is sokan szeretnének legalább egyszer eljutni Amerikába, ahol meglátogathatják a legismertebb városokat és nevezetességeket. Ehhez azonban szükség van az ESTA engedélyre, amit könnyen meg lehet kapni. Az ESTA űrlap kitöltési útmutató mindenben segít az embernek, ezért biztos lehet abban, hogy nem fog elakadni és sikeresen megadja a legfontosabb adatait. Mivel ez online történik, ezért mindenre gyorsan választ kap az illető. Annak érdekében, hogy mindenki jobban meg tudja érteni az ESTA űrlap kitöltési folyamatát, mindegyik mező mellett a kérdőjelre kattintva talál magyarázatokat az adott témához kapcsolódóan. Ez az ESTA űrlap kitöltési útmutató egyik praktikus része, aminek rengetegen nagyon örülnek, hiszen nagy mértékben megkönnyíti az emberek dolgát.

Az ESTA űrlap kitöltési útmutató segít megadni a demográfiai, útlevél, kapcsolati, vészhelyzettel kapcsolatos adatokat és az utazási információkat egyaránt. Az utóbbi azért lényeges, mert ha valaki nem csak átutazóban van, akkor szükséges a tartózkodási hely megadása is, a cím, a város és az állam meghatározásával.

Emellett elengedhetetlen a lakcím és a telefonszám leírása is. Ha valaki nem biztos ebben, akkor kitöltheti ezt a mezőt két darab nullával. Mielőtt bárki is belefog az űrlap kitöltésébe, fontos észben tartani, hogy valójában kinek kell ESTA engedélyt igényelnie. Természetesen ez azoknak kötelező, akik szeretnének az Amerikai Egyesült Államokba minden gond nélkül eljutni. Hogy valaki jobban megértse, hogy kinek is szükséges ez, megéri két példát felhozni.

Az első példa főszereplője Joan, aki francia nemzetiségű. Ez azt jelenti, hogy azon személyek közé tartozik, akik vízummentességet élveznek. Régóta azt tervezi Joan, hogy meglátogatja a Miami-ban élő gyerekkori barátját, Jean-t. Nyilván, mielőtt Joan jegyet vásárolt volna, igényelte az ESTA utazási engedélyt. Ennek a megléte szükséges Joan számára azért, hogy felszállhasson a repülőre és hogy a két barát több hetet is együtt legyen.

Ez a példa válasz arra, hogy kinek kell ESTA engedélyt igényelnie. Emellett felhozható még a fiktív Hilda esete is. Ő Berlinben él a családjával, és karácsonykor a szabadságuk ideje alatt a mexikói Acapulcoba szeretnének eljutni. Azonban a repülő New York-ban is le kell szálljon. Ezért az egész családnak kötelező az ESTA engedély megszerzése még azelőtt, hogy felszállnának a végső úti céljuk felé. Akkor is elengedhetetlen az ESTA engedély, amikor átszállási célból akar valaki az USA területére lépni. Mivel Hilda és a családja német, ezért ők részt vehetnek a Vízummentességi Programban.


Posted március 10, 2018 by write in category Uncategorized