március 4

A napelem sokak számára kedvező

Szponzorált tartalom

Napelem

A világgazdaság nagymértékben ki van szolgáltatva a fosszilis energiahordozókból nyert erőforrásoknak. Az országok folyamatosan küzdenek a megfelelő források biztosításával.

A megújuló energiaforrások szerencsére sokat segítenek, így a napelem az egyik leghasznosabb, a természet nyújtotta ingyenes és korlátlan áramforrás. A technológia bár még gyerekcipőben jár, mára nagyon közkedvelt megoldás a háztartások, cégek, közintézmények áramforrásának biztosításában.

A napelem működési elve alapján a Nap elektromágneses sugárzását közvetlenül alakítja át elektromos árammá. Ezért nincs szükség közvetlen napfényre, kiválóan működik hideg, felhős időben is. A megtermelt áramot betáplálja az elektromos hálózatba egy transzformátor pedig a szükséges feszültségre és áramerőségre konvertálja.

Így az adott ingatlan teljesen független lehet a meglévő energiaszolgáltató hálózatától. A napelem beruházása jelentős tétel egy ház építésében vagy felújításában, de hosszú távon gondolkodva mindenképpen megtérülő befektetetésnek számít.


Posted március 4, 2018 by write in category Uncategorized