december 20

Miért a műanyag ablak a jó választás?

Szponzorált tartalom

műanyag ablak

műanyag ablak

Elhatároztunk, hogy lecseréljük az ablakainkat. Ennek oka, hogy már vagy 18 éve annak, hogy építkeztünk és körülbelül ennyi idősek az ablakaink is. Igaz, hogy műanyagból vannak, tehát tartósak, de a jelenkori minőségtől el vannak maradva. Azt szeretnénk, ha az otthonunk energiatakarékos lenne, és mert a szigetelés rendben van, a hibát a nyílászárókban látjuk.

Mivel pécsiek vagyunk, itt helyben szerettünk volna vállalkozót találni a projektre. Sikerrel is jártunk, s bár a cég Budapesten is dolgozik, illetve más városokban egyaránt vállal megbízásokat, az azonnal raktárról elérhető műanyag ablak kínálatuk nekünk kapóra jött!

Nem szerettük volna, ha túl sokáig húzódik a felújítás, ezért még az ősz beállta előtt meg akartuk oldani a vásárlást, cserét. Szinte pillanatok alatt lezajlódott az egyeztetés, mert felvettük a kapcsolatot a V-V Ablak Kft.-vel, majd pár napon belül megtörtént a helyszíni felmérés. Ehhez ragaszkodtunk, nem mi akartuk lemérni az ablaknyílásokat, nehogy valamit elmérjünk, s az ablakos szerencsére támogatta az ötletet, hogy ők végezzék el a méréseket.

A pontosság itt nagyon fontos, főleg akkor, ha nem csak az esztétikum miatt kerül be új műanyag ablak, hanem a jobb hőszigetelés érdekében. Ebben ugyanis kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy az ablak tökéletesen illeszkedjen a helyére. Eljöttek, lemértek mindent. Megbeszéltük, hogy milyen igényeink vannak, hogyan képzeljük el új ablakainkat. Még azon a héten kaptunk egy pontos árajánlatot, amit el is fogadtunk, abszolút korrektek voltak.

Rövidesen időpontot is tudtunk egyeztetni, és elkezdődhetett a munka. Én megmondom őszintén, hogy azt hittem, ez sokkal tovább fog tartani, de meglepetésemre tévedtem! Az igaz, hogy elég sok ablakot kellett kicserélni, de nem egész két nap alatt meg volt az egész bontással, beépítéssel és utójavításokkal együtt!

Sokan kérdezik, ahogy a mi fejünkben is megfordult az elején, hogy tényleg megéri-e a csere, és határozottan azt kell mondjam: igen! Nem csak szebb lett tőle a házunk, de maga a bentlét, a komfort érzetünk is nőtt. Arról nem is beszélve, hogy a fűtésre is kevesebbet költünk! Mindenkinek ajánlom, hogyha felújít, akkor a műanyag ablak legyen az, amit választ! Már számos színben elérhető, nem feltétlenül kell megállapodni a fehér színnél, mert lehet famintás is, ha az jobban tetszik.


Posted december 20, 2023 by in category Uncategorized