február 2

Mészkő ablakpárkány egyedi méretre vágva.

Szponzorált tartalom

mészkő ablakpárkány

mészkő ablakpárkány

Természetes kőzetekből bőven akad olyan, amit burkolatként is alkalmazhatunk. Otthonunk esetében a minőség és tartósság fontos szempont, de nem szabad megfeledkezni az ár-érték arányról sem. Építkezésnél és felújításnál, sőt az ablakcserénél is kérdéseket vethet fel, hogy milyen párkányt válasszunk a házhoz. A könyöklő számos funkcióval bír, melyek közül a legfontosabb az, hogy bírja az igénybevételt. A csapadék miatt sok víz fogja érni, sőt az is előfordulhat, hogy a fagy miatt egy átlagos képességű párkánnyal már nem tudunk tervezni.

Ha olyan megoldást keres, ami minden igénynek megfelel és amivel hosszú távra tud tervezni, akkor a mészkő ablakpárkány nyújtotta előnyökkel garantáltan elégedett lehet!

Beltéren első sorban egy szükséges elemként tekinthetünk az ablakpárkányra, ám nem mindenki tudja, hogy pontosan milyen feladatok ellátására kell szolgáljanak. Amellett, hogy kedvenc növényeinket helyezzük rájuk az ablakban, sokkal lényegesebb szereppel bírnak. Feladatuk a páraelvezetés, ami beltéren még kevésbé, ám kültéren sokkal hasznosabb, ha jól meg van oldva. Az eső óhatatlanul is eléri az ablakokat, melyeken a víz ha lecsorog, nem szabad, hogy összegyűljön a nyílásban. Ennek oka, hogy könnyen vizessé válhat a fal, ami az épület szerkezetét roncsolja.

A párkányok szerepe tehát több annál, mintsem egy plusz keretet adnak az ablakoknak. Mivel odakint a hőmérséklet is ingadozó, s nagy szélsőségekről beszélhetünk, mindenképp olyan megoldást érdemes választani, ami időjárásálló. Legyen fagyálló és az erős napsütés se viselje meg az anyagot, mert különben gyorsan megvetemedhet a párkányunk. A mészkő párkány tökéletes választás erre a célra, hiszen egy olyan természetes kőzetről beszélünk, ami önmagában ellenálló. Az pedig külön extra, hogy milyen szép megjelenéssel bír.

Amikor az ablakpárkány felhelyezésének járunk utána, számos hasznos információt találhatunk, amelyek között nagy hangsúllyal szerepel az, hogy mennyire hagyjuk kilógni a párkányt, illetve mekkora szögben helyezzük fel. Ezeknek mind a csapadékelvezetés szempontjából van jelentősége, amit nem szabad alábecsülni.

A mészkő csiszolható, polírozható, de felületkezelés nélkül is képes helytállni, ám ilyenkor számolni kell azzal, hogy egyébként kimagaslóan hosszú élettartama csökkenhet. Ha nem szeretné, hogy az idők során lemorzsolódjon az anyag, illetve szeretné maximálisan megóvni a környezeti hatásoktól, a felületkezelést mindenképp előnyös választásnak tudhatja be. A rendszeres polírozás lehetővé teszi, hogy évtizedekig gyönyörködhessünk benne kültéren is.

Karbantartása egyébként egyszerű, hasonlóan a többi természetes kőzethez. Széles körben kerül felhasználásra, nem csak ablakpárkánynak, de egyéb burkolatok esetében is gyakran választják előnyös tulajdonságai miatt. Ha odafigyelünk az igényeire, akár még közel száz évre előre is tervezhetünk vele!

Ha egyedi méretben van szüksége a mészkő párkány legyártására, akkor a Kőpárkányos segíteni tud ebben. Személyre szabott megoldásokkal, csodaszép természetes kőzetekkel biztosítja a párkány gyártást, melynek köszönhetően csodaszép ablakpárkánnyal díszítheti otthonát!


Posted február 2, 2024 by in category Uncategorized