március 10

A vörös áfonya az új “szuperélelmiszer”

Szponzorált tartalom

Egészséges vörös áfonya

Ma már egyre több embert érdekel az olyan táplálékok felkutatása, amelyek elősegítik a test öngyógyító funkcióinak a beindítását. Többek között, a vörös áfonya ezért is nagyon keresett manapság. Azt már tudjuk, nem elég az ételtől jól lakni és azzal sem érjük be, hogy az íze jó legyen.

Szeretnénk, ha a bevitt élelem táplálna és vitaminokkal látna el. Ezért sulykolták sokáig az emberekbe mindenhol, hogy fogyasszanak minél több gyümölcsöt és zöldséget. Sajnos az idők folyamán mindenki megbizonyosodott arról, hogy a legtöbb mai termesztett gyümölcs és zöldség nagyon gyenge vitaminforrás. Nem is csoda tehát, hogy a vörös áfonya ennyire keresetté vált, hiszen természetes, nem tartalmaz vegyszereket és tele van vitaminokkal.

Bár friss formájában nem mindig juthat hozzá az ember, szerencsére az aszalt formában is értékes táplálék. A vörös áfonya nagyon gazdag A-, B-, C-, és E-vitaminban, értékes ásványi anyagokat tartalmaz, flavonoid és antioxidáns tartalma is magas. Napjaink csodaszerének is mondható, hiszen érvédő hatású, csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét. A szájüregben és a húgyútban fellelhető egyes baktériumok ellen is bevethető, a benne lévő baktériumölő proantocianidin miatt.

Erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, sőt, megakadályozza a kőképződést is. A vörös áfonya felhasználása igen sokrétűen felhasználható. Fantasztikus a különböző süteményekben, müzlikben. iktassa be minél hamarabb a család napi étkezésében és hamarosan tapasztalni fogja a jótékony hatásait!


Posted március 10, 2018 by write in category Uncategorized