augusztus 15

A környezetvédelem is elvezethet valahogy a jogsihoz

Szponzorált tartalom

online jogosítvány

online jogosítvány

Mostanában sokat gondolok arra, hogy mit is teszek én a környezet védelmének érdekében? Nem kérdés, hogy foglalkoznom kell -e ezzel, ha csak arra gondolunk, hogy szinte nincs már olyan folyó, vagy állóvíz, amiből bátran ihatunk. Én úgy gondolom, hogy ezt háztartási szinten kell elkezdeni, például azzal, hogy figyelünk arra mit veszünk meg, vagy milyen csomagolásban, vagy milyen közelről, a szállítás közbeni környezetszennyezés miatt.

A házi környezetvédelemnek egyik kezdő lépése lehet például az elektromos autó használata is. Kicsit tartottam ettől, biztosan teljesen más vezetési stílust kellene felvennem hozzá, ezért utánanéztem. A Fordulat Autósiskola oldalán találtam egy cikket erről, ahol találtam több hasznos infót, például, hogy a gyalogosokra fokozott figyelmet kell fordítani az autó hangtalansága miatt, mert sokat a hallásukra támaszkodnak, így előfordulhat, hogy nem vesznek észre.

Tetszett, hogy van olyan iskola, ahol ilyen hasznos praktikákat is megosztanak velünk, meséltem róla a sógoromnak. Neki is tetszett a cikk, és mivel lánya éppen az online jogosítvány lázában égett, körülnézett az oldalon. Először is az árakat nézte meg, teljesen meg volt elégedve vele. Ezután átkattintott az oktatási helyszínek fülre, ahol látta, hogy Budapesten hat különböző gyakorlati helyszín közül lehet választani.

A kresz tanulás módjait is alaposan átolvasta, az iskola többféle oktatási platformot is biztosít az online jogosítvány megszerzésére. A kétféle tankönyv már szinte csak kiegészítés, mert az e-learning oktató- és vizsgafelkészítő anyagok lefedik a tanulók sikeres vizsgázásához szükséges minden spektrumot. Tematikus rendszerű alkalmazás is van, ahol a diákok jól begyakorolhatják a kényes pontokat. A vizsgára gyakorló anyagok magát a vizsgát imitálják, szerintem, ha ezen többször végigmennek, biztosan megjegyeznek mindent.

Sógoromnak megakadt a szeme a motoros vezetéstechnikai tréningen, aminek keretében a már jogosítvánnyal rendelkezőket oktatják. Begyakorolhatják például, hogy a különböző vészhelyzetekben hogyan reagáljanak, vagy hogy milyen módokon kanyarodhatnak biztonságosabban. Amikor látta, hogy nem egy nagy költség, el is döntötte, hogy felveti ezt a lehetőséget a futárcégénél, mint bónuszt a futároknak. Hasonlót adhatnának a többi dolgozónak is, mert az iskolánál az autósoknak is tartanak gyakorlati vezetési órákat.

Végül a környezetvédelemtől eljutottunk az autóvezetésig. Remélem sógorom is elgondolkodik majd azon, hogy elektromos autót vesz a lányának.


Posted augusztus 15, 2023 by in category Uncategorized