április 17

Székhelyszolgáltatás Újlengyel – vagy a főváros szívében

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltatás újlengyel

székhelyszolgáltatás újlengyel

Mi az a székhelyszolgáltatás? Hol van Újlengyel? Egyáltalán, kinek lehet fontos ez az egész, hogy székhelyszolgáltatás újlengyel területén létezik – na meg a fővárosban is? Ezeket a kérdéseket igyekszem kivétel nélkül megválaszolni a következőkben.

Kezdjük is az elsővel: mi az a székhelyszolgáltatás? Nos, ez egy remek lehetőség azoknak a vállalkozóknak, akiknek nincs saját székhelyük. Ugyanis ha elindul egy cég, akkor már kapásból a nulladik lépésnél szükség van arra, hogy ezt valahová bejegyezzék: székhelyet kell választani, ami a vállalkozás – ha úgy tetszik, lakhelye lesz. Amíg a vezető másképp nem rendelkezik ide érkeznek a hivatalos levelek és megkeresések és ide jönnek ki a hatóságok, hogyha valami intézni való akad. Ahhoz viszont, hogy valahová bejelentkezhessen egy vállalkozás vagy tulajdoni hányadra van szükség, vagy pedig a tulajdonosok hozzájárulására. Amíg ez egy saját, vagy részben saját ingatlan, talán nincs is olyan nagy rizikó a dologban. Ha viszont valamilyen bérlemény címére szeretnénk bejegyeztetni az induló vállalkozást, vállaljuk azt a veszélyt, hogy ezt a helyet egyoldalúan felmondja a főbérlő és nekünk nem csak a vállalkozást kell költöztetni fizikai értelemben is, hanem papíron is, aminek hadd ne mondjam, hogy milyen költségei lehetnek.

Ebben a helyzetben nagyon jó döntés a székhelyszolgáltatást igénybe venni, hiszen ez pontosan arra szolgál, hogy akinek nincs saját, vagy valamiért nem szeretne oda bejegyeztetni egy vállalkozást, annak olyan stabil és megbízható címet ajánljanak – egy teljes szolgáltatási csomaggal karöltve -, amelyet bizonyos, hogy nem mondanak fel egyoldalúan. Szerintem ez sokkal biztonságosabb megoldás az említett célközönségnek. Ami pedig a szolgáltatási csomagot illeti, szintén nem jár rosszul a vállalkozó, ha például a szekhelyszolgaltatas24.hu ajánlatai közül választ.

Alapvetően kétféle lehetőséget kínálnak: az első opció 6 hónapnyi székhelyet foglal magában, méghozzá 29 900 Ft + ÁFA díjért cserébe. Aki ezt a csomagot választja a féléven felül kap egy hónapot még ajándékba, valamint a következőket is intézik neki: akár egy órán belül megérkezhet az igénylő felé a hozzájáruló e-mail a szolgáltatással kapcsolatosan, valamint az ügyintézés javát lehet online intézni, csak a szerződéskötéshez kell személyesen megjelenni és a fizetés is csak ilyenkor történik. Ebben az esetben a székhely Budán vagy Pesten lesz, igény szerint, ahová a szolgáltató jóvoltából kikerül a cégtábla – ami bizony kötelező -, valamint a postázásról is gondoskodnak: átveszik és továbbítják a leveleket a cégvezető felé.

A második opció hasonlóan jó döntés lehet a megfelelő rétegnek: ebben a verzióban ugyancsak 6 hónapnyi székhelyszolgáltatást tudunk megvásárolni, illetve plusz 1 hónap ajándék hónap itt is jár hozzá, amelynek 39 900 Ft + ÁFA az ára. Az érdemi különbség az áron túl abban rejlik, hogy ez a székhely nem Budapesten van, hanem Újlengyelben. Itt pedig meg is válaszolnám a második kérdést, mi szerint székhelyszolgáltatás újlengyel területén minek kellhet valakinek? Leginkább azért, mert ezen a helyen nem kell iparűzési adót fizetni a helyi szabályozásnak megfelelően. Elszórtan van néhány hely Pest megyében, ahol hasonló elven nincs IPA – a szekhelyszolgaltatas24.hu-nál itt van lehetőség székhely bérlésére ezek közül.

A weboldalról már azt is megtudhatjuk, hogy Újlengyelben ez már nagyon régre nyúlik vissza, mert évtizedek óta nem kell ilyen adót fizetni az itteni vállalkozásoknak. Nem véletlen, hogy némelyik multi helyi leányvállalata is ide jelentkezett be székhelyként. Érthető a dolog, hiszen szinte minden vállalkozás életében kardinális ez a kérdés, főleg ha minél nagyobb egy cég. Magyarországon pedig ahol még az adót is megadóztatják még inkább igaz, hogy élni kell ezekkel az adóoptimalizáló lehetőségekkel. Persze ez sem éri meg mindenkinek, de ennek kiszámításában a cégvezető lesz a kompetens személy, esetleg a könyvelő és az adótanácsadó.

A székhelyszolgáltatás újlengyelben tehát egy olyan remek lehetőség, amely nem von maga után IPA fizetési kötelezettséget, csak félévente (illetve igazából 7 havonta) meg kell újítani, ha a szekhelyszolgaltatas24.hu csapatát választjuk. Ez várhatóan a jövőben is hasonló módon fog működni, mivel az IPA mindig a helyi önkormányzat hatásköre – márpedig itt nincs tervben ennek a döntésnek a módosítása.

Az én vállalkozásomnak, amit tavaly sikerült bejegyeztetni egyébként ennél a cégnél fut a székhelyszolgáltatása, mert még nincs saját ingatlanom. Bár nem az IPA mentes városkában választottam a csomagomat, mégis nagy segítség, hogy a postákat mindig hiánytalanul megkapom és közben pedig tudom, hogy jó helyen van a vállalkozás, nem kell attól rettegnem, hogy majd felmondják a szerződésem és komoly összegeket ráfordítva át kell jelentkeznem egy másik székhelyre. Nem árt tudni ugyanis, hogy a cégmódosítás is pénzbe kerül: hiszen ha a saját lakcímemet megváltoztatom, azt is be kell jelenteni, jópár helyre. Ez a vállalkozás életében sincs másképp, csak nagyobbak a bejelentés költségei. A bejegyeztetés egyébként gyorsan ment, mindent leleveleztünk előre e-mailben és személyesen már valóban csak akkor kellett mennem, amikor minden elkészült. A székhelyet nagyon hamar megkaptam, semmilyen fennakadást nem okozott a cégalapítás gyorsaságában – sőt!

A szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán egyébként vannak gyakran ismételt kérdések is, ha esetleg vannak olyan kérdések a fejetekben, amit nem sikerült megválaszolnom akár a székhelyszolgáltatás újlengyeli címmel ügyében, vagy akár bármi más idevágó témában. Egyébként azt is meg tudjátok nézni a honlapon, hogy mennyi nagyobb vállalat van, amely Újlengyelen lett bejegyezve. Tényleg nem semmi, hogy hányan választották ezt a helyet a nagyok közül is.

Amit nem mondtam még, hogy a levelek továbbításán túl egyébként lehetőség van arra is, hogy Budapesten szükség esetén igénybe vegyünk egy tárgyalót. Mivel tényleges irodahelyiséget nem kapunk a szolgáltatáshoz – mert nem is igazán van rá szükség, csak a címre -, ez egy pozitív dolog mégis, hogy nem kell más tárgyalási helyszínt keresni, ha mégis kéne egy nyugodt, igényes tárgyaló néhány órára. Ez a szolgáltatási csomagok részét képezi.

Az említett céggel kapcsolatosan talán annyit érdemes tudni, hogy egy 12 éve működő vállalkozásról van szó, akik itthon az elsők között kezdtek el székhelyszolgáltatással foglalkozni – tehát valóban nagy tapasztalatuk és gyakorlatuk van az efféle ügyintézést illetően. A hosszú időre visszanyúló szakmai múlton túl, amit még saját magukról is kiemelnek, az a pénzügyi stabilitás, amivel kapcsolatosan a nemzetközileg elismert Bisnode –féle AA minősítést kapták, amely majdnem a legjobbnak számít.

Nem véletlen, hogy én is az ő szolgáltatásukat választottam, mert csak pozitív visszajelzést találtam róluk a neten, amelyet aztán a személyes ügyintézés is megerősített. Bár a vállalkozásom egyelőre nem termeli ki, hogy a székhelyszolgáltatás újlengyel területén legyen, amelyet igénybe veszek, egyszer őszintén remélem, hogy mégis eljuthatok majd ide, hogy erre legyen szükségem. Jó tudni, hogy már most egy olyan szolgáltatónál házalok, ahol erre a lépésre is lesz lehetőségem.


Posted április 17, 2023 by in category Uncategorized