augusztus 18

Van kiút az alkoholizmusból – segítenek a Felépülők

Szponzorált tartalom

https://felepulok.hu/

https://felepulok.hu/

Sok-sok tényező vezet ahhoz, hogy valaki alkoholista lesz. Lehet romokban a magánélete, érhetik sérelmek a munkahelyén, vagy egyszerűen csak azt veszi észre, hogy a lazításhoz már mindig hozzátartozik az alkohol. Az alkoholizmus világszerte hatalmas probléma.

 

Magyarország pedig élen jár sajnos ebben is. Sokan nyúlnak a pohár után, ha fájdalom éri őket, ha rossz napjuk volt, és lassan eljön az idő, hogy már akkor is, ha unatkoznak. Végül pedig kialakul a függőség, maga a betegség. Az alkoholizmus egy olyan betegség, amiből ki lehet gyógyulni, lehet tünetmentesen élni, józanul.

 

A https://felepulok.hu/ segítségével 28 nap alatt meg lehet változtatni az életet. Sokszor mondják, hogy a felismerés a legnehezebb, és ezzel egyetértenek azok is, akik már túl vannak a nehezén. Akik már tudnak önfeledten, boldogan élni, alkohol nélkül. A Családi Felépülési Központban, ezen a nyugodt, békés helyen, távol a világ zajától, 28 nap alatt megváltozhat az élet.

 

Elég csak a képeket megnézni, máris nyugalom tölti el az embert. Egy olyan hely ez, egy olyan kis sziget, ahol hatalmas csodák történnek. 28 nap nem hosszú idő. Annak biztosan nem, aki évek óta rabja az alkoholnak és most itt a lehetőség, hogy 28 nap alatt változtasson. 28 nap mégis hosszú idő, egy olyan alapozási időszak, ami megtanítja az embert arra, hogyan lehet boldog alkohol nélkül is. A betegség jelen van. Egyre többen esnek áldozatául, és szerencsére ezt egyre többen ismerik is fel.

 

A 28 nap alatt itt, a központban megváltozik az élet, a világ. Csoportos beszélgetések segítik az érintetteket abban, hogy megértsék betegségük mivoltát. Hisz nagyon nehéz már maga a felismerés és elfogadás is. És hiába gyűlöli az ember az alkoholt, mégis szüksége van rá, kell neki. Ez egy komoly probléma. Maga a függőség. Hatalmas kirándulások a békés és csodálatos természetben segítik a gyógyulást, olyan emberek társaságával, akik maguk is sorstársak. Olyan emberek segítségével, akik maguk is érintettek. Akik tudják, hogy min megy keresztül az ember, akikkel bátran meg lehet osztani az érzéseket, a vívódásokat, akik segítenek a harcban, akik támogató közösséget alkotnak.

 

A Felépülők nem csak az alkoholbetegekkel, hanem a családdal is foglalkoznak, hisz a betegség ugyanúgy őket is érinti. Ha alkoholbeteg van a családban, az rányomja bélyegét az egész közösségre. Szűken és tágan is. A Felépülők tudják, hogy van megoldás, és segítenek elérni is ezt. Hogy erősen, bátran álljon vissza az életbe az érintett beteg, hogy tudjon nemet mondani. És tudjon magabiztos maradni.

 

A Felépülők módszere a Minnesota-modellen alapszik, már már több mint hatvan éve segíti az alkoholbetegeket. 70-75 százalékos a gyógyulási arány, az alapja pedig az a 12 lépcsős program, amivel az anonim alkoholista csoportok is dolgoznak. A felepulok.hu oldalon bárki tájékozódhat a részletes programról és a további lehetőségekről.

 


Posted augusztus 18, 2021 by in category Uncategorized