október 18

Környezetvédelem és takarékosság, a napelem a megoldás.

Szponzorált tartalom

napelem méretek

napelem méretek

Van egy ismerősöm, aki igazán a számok embere. Őt nem lehet meggyőzni semmilyen más érvvel, neki csak a matek számít. Nemrég nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis elhatározta, hogy napelemes rendszerrel szerelteti fel a házát. Sokat gondolkodott, sokat számolt, míg végül meghozta ezt a döntést. Arra, hogy gazdaságilag megéri, már hamar rájött. A napelem méretek viszont kifogtak rajta.

Ezért kereste fel a napelempalyazatok.hu oldalt. Ahol nem csak a napelem méretekről, hanem az elérhető pályázati forrásokról is tájékozódott. Annyi biztos, hogy a kivitelezés és tervezés nem indulhat el helyszíni felmérés nélkül. Mert nagyon fontos a tető mérete, a ház mérete, energiafogyasztása, a tető dőlésszöge. És ezeken kívül még nagyon-nagyon sok dolog, melyet a helyszíni felmérés során feltérképeznek a szakemberek. Aki a napelempalyazatok.hu-tól kér árajánlatot, az biztos lehet abban, hogy nem profi szakemberektől kap személyre szabott ajánlatot. Hisz helyszíni felmérés után készítik csak el az ajánlatot. És náluk a legfontosabb, hogy minőségi legyen a napelem és minőségi legyen maga a kivitelezés is. Ez a kulcsa annak, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül örömet okozzon a napelem-rendszer.

Az ilyen rendszerek ára egyébként általában 8-10 év alatt megtérül, persze nagyon sok múlik a kivitelezés és az anyagok minőségén. A napelempalyzatok.hu-nál erre ne legyen gondunk, mert itt biztosak lehetünk abban, hogy ez a két dolog maximálisan megvalósul.

Miután a döntés megszületett, nem árt egy kicsit matekozni. Az ismerősömnek ez ment a legjobban, így hamar kiszámolta, hogy mennyi energiát fogyaszt a háztartása és azt is, hogy az elkövetkező években ez milyen mértékben nőhet meg. Csak mert például újabb klímákat vásárol, vagy épp egy elektromos autót, amit aztán otthon szeretne tölteni. Szóval minden ilyen jelenlegi és leendő dolgot szépen felírt egy papírra és kiszámolta, hogy éves szinten mennyi energiát fogyaszt.

Ez az adat egy remek kiindulópont a szakembereknek. Az egyes napelemek teljesítményének van egy mértékegysége, ez a kWp, ami kilowattcsúcsot jelent, aminek például egy kWp a teljesítménye, az 1200 kWh áramot tud termelni. Egy családi háznál általában a 3, de van, hogy az 5 kilowattcsúcsos teljesítményű napelemes panel az ideális. Ha pedig valaki nem családi házra, vagy többlakásos társasházra szeretné telepíttetni a napelemet, akkor ennek akár a többszöröse is lehet az igény.

És amit már említettem is, a bővítés. Egy-egy rendszer egy darabig bővíthető, azonban a napelemes rendszer nem csak a panelekből áll, hanem van itt bizony egy másik fontos dolog. Nevezetesen az inverter. Aminek szintén adottak a paraméterei, tehát egy ideig ugyan bővíthető ugyan maga a panelrendszer, csak nem biztos, hogy ezzel az eredeti inverter képes elbírni. Ezért kell mindig hosszú távon gondolkodni, és szakemberek segítségét kérni, amikor napelemes rendszereket tervezünk. Mint a napelempalyazatok.hu szakemberei.


Posted október 18, 2021 by in category Uncategorized