szeptember 9

Hajóbérlés a Balatonon? Sima ügy!

Szponzorált tartalom

hajóbérlés

hajóbérlés

Egyik őrült gyerekkori álmom volt, hogy egyszer végre vitorlásra szállhassak a Balatonon. Mindig csak ültem a parton, bámultam őket és gyönyörködtem abban, ahogy ezek a csoda hajók megdőlnek és repesztenek a vízen, ahogy csak tudnak. Én szerettem volna lenni a kapitány és persze a matróz is egyben, aki ezt a csoda járgányt irányítja és vezeti.

Aztán úgy hozta az élet, hogy megcsináltam a jogosítványt bizonyos hajóosztályokra. Ez volt az első nyaram, hogy élesben kipróbálhattam magam és hát össze is rittyentetem a baráti társaságomat, hiszen matrózok is kellenek.

A BalatonPRO-tól béreltünk egy 8 személyes vitorlást Siófokon. Amellett, hogy a hajóbérlés egyszerű volt, az is nagyon király, hogy bérelt helyük van még a balatonfüredi, az alsóőrsi és a fonyódi BAHART kikötőkben, ami azt jelenti, hogy ott is ingyenes kiköthetünk. Ez azért nagyon jó, mert nem kell azon agyalni, hogy hol tegyük le a hajót. Elvégre mégsem egy robogóról beszélünk… Szóval mondanom sem kell, a hétvégéből, amit lenn töltöttünk egy éjszakát Fonyódon aludtunk, egyet pedig Füreden. Ezeknek a hajókikötőknek annyira megvan a maguk hangulata. Mindenki barátságos, mindenki nyilvánvalóan csak ezért van itt. Reggelente általában az egyetlen helyen, ahol enni lehet valamit hatalmas a sor, de megéri kivárni. Finom meleg péksüti, forró kávé és nyomás vissza a Balaton közepére.

Az a jó egyébként a hajóbérlésben, hogy olyan, mintha kivennék egy apartmant, csak én döntöm el, hogy az adott napon éppen milyen kilátásom legyen belőle. Annyival jobb, mint egy lakókocsi, hogy a vízre mehetek vele. De egyébként ugyanúgy minden van benne, konyha, WC, sőt akár mobil klíma és LCD TV is lehet az alapcsomagban. Persze, aki a Balaton közepére vágyik nem biztos, hogy szüksége lesz ilyesmire – nekem mondjuk pont nem kéne.

Az jutott eszembe, hogy ahogyan nekünk is nagyon jól összehozta a társaságot a közös munka, úgy milyen jó csapatépítési lehetőség volna ez akár cégeknek is. Aztán ránéztem a honlapra és szembesültem vele, hogy ezt a piaci rést már ők is meglátták. Csapatépítőre is lehet hajót bérelni, akár mindenféle programokkal tarkítva és csak úgy önmagában kapitánnyal is lehet hajót bérelni. Mert persze azokra is gondolni kell, akik nem voltak olyan szerencsések, mint én, hogy megcsinálják a hajóvezetői engedélyt.

Még éppen hogy kezdem csak sejteni, hogy valójában mitől jó és mitől kevésbé jó egy hajó, de az tény, hogy mind vezetői élményként, mind pedig utasként nagyon jól éreztem magamat azon a vitorláson, amit kibéreltünk. Minden maximálisan komfortos volt és kényelmes és azt szolgálta, hogy mi jól érezzük magunkat. Úgyhogy egy árva szavam sincs.

Nagyon szimpatikus volt minden az átadás-átvétel során is, szóval ebből a szempontból is nagyon szívesen bérelnék újra a BalatonPRO-tól hajót. Meg ez egyébként is egy szuper alternatíva arra, hogyha nincs hajónk. Nem is igazán érdemes venni, ha csak nem tud az ember leköltözni az egész szezonra. Márpedig én sajnos nem tudok, de így egy-egy hétvégére kibérelni egy hajót nevetséges összeg, pláne egy balatoni apartmanhoz képest. Úgyhogy jövőre is ugyanez a terv, összeszedni a kis csipet-csapatot, kiszúrni azt a néhány hétvégét, amikor mindenki ráér, kocsiba be, Balcsira le és csak henyélni a víz közepén, amíg jól esik. Aztán kezdeni az egészet előröl.


Posted szeptember 9, 2020 by in category Uncategorized