május 1

Mi jellemzi az örökzöldeket?

Szponzorált tartalom

Örökzöldek

Szeretne olyan fákat és virágokat beszerezni, amelyek egész évben zöldellnek? Ha nem szeretne túl sok időt a gondozással foglalkozni, akkor célszerű az örökzöldek mellett döntenie. A különleges növények egész évben zöldellnek, tavasszal hoznak termést és virágot is. Ősszel ledobják a tűlevelek egy részét, majd a következő évben ismét növekedésnek indulnak.

Az örökzöldek közé legtöbben a fenyőféléket sorolják, azonban a különféle cserjék is idesorolhatóak. A legtöbb ember nem tudja, de az egyes levelek élettartama néhány hónaptól több évtizedig is kiterjedhet. A szakemberek azt mondják, hogy a simatű szálkásfenyő 30 évet is kibír megfelelő körülmények között. Az örökzöldek arra is felhasználhatóak, hogy a házát vagy a telkét elhatárolja a bámészkodóktól vagy a szomszédoktól.

A megyeriszabolcskerteszete.hu weboldalon többféle információt megtalálhat a különféle növényekkel kapcsolatban. Abban az esetben, hogyha nem tudja milyen facsemete, gyümölcsfa, virág vagy egyéb termék mellett döntsön, akkor kérje ki a szakértő tanácsát!

Az örökzöldek igazából díszítő értékkel is bírnak, ami lehetővé teszi, hogy egyrészt megóvják a családját a bámészkodóktól, valamint megvédjék a házát a portól, de közben még ékesítik is a kertet. Természetesen a közelükbe érdemes még valamilyen virágot is ültetni, hiszen ennek hiányában túl kopárnak fog hatni a kert. A tűlevelűek, a cikászok, az eukaliptuszok, amelyek az esőerdőben nőnek szintén örökzöld növényeknek tekinthetőek. Az örökzöldek a rideg téli heteket is jól bírják.


Posted május 1, 2018 by write in category Uncategorized