július 29

Önismeretben is segíteni tud a life coach

Szponzorált tartalom

Önismeret

Nincs olyan dolog az ember életében, amihez ne volna köze. Pedig sokan szeretik elhitetni magukkal, hogy ami velük történik, az rajtuk kívül álló dolgokon múlik. Aki már elhatározza, hogy egy life coach tudását használja ahhoz, hogy az életében változásokat indukáljon, az már bizonyos szinten tisztában van azzal, hogy a változtatásnak belőle kell kiindulnia.

A komolyabb sérelmek megoldása gyakran igényel szaktudást. Ma már nagyon sokféle kipróbált pszichológiai módszer létezik, ami az önismereti munkát segíteni tudja. Számos könyv kapható és nagyon sokféle kurzus látogatható.

Mégis, amikor az ember életében felmerülnek a különféle dolgok, erőteljes érzelmek vagy a „semmiből feltörő” érzések, általában megijed attól, ami történik vele és ezek azok az időszakok, amikor a life coach érdemben segíteni tud. 

Azzal mindenkinek már az elején jó tisztában lennie, ez nem arról szól, hogy az illető jól kipanaszkodja magát, hanem a life coach által feltett kérdések nyomán szembesül a valós problémával és jó esetben saját maga felismeri a megoldáshoz vezető utat, ami életének az adott fázisában meg is valósítható. Fókuszban áll az önismeret is, hiszen ez nagyon gyakran hiányos, vagy bizonyos dolgokat figyelmen kívül hagy.

Az önismereti coach vezetése mellet biztonságban tudható a folyamat. Ez azért lényeges, mert amikor az ember életének változtatásán dolgozik, ez általában felfordulással jár. Közben pedig dolgoznia kell és élni az életét, csak mindent egy kicsit másként. Ezért az önismereti coach sokat tud segíteni abban, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen.

Általában temérdek kérdés felmerül ilyenkor az emberben és jó, hogyha olyantól kap válaszokat, aki már megélte a folyamatot illetve rálátása van. Manapság az élet nem kíméli az embereket és szinte nincs is olyan, hogy valakinek az élete teljesen zökkenőmentes legyen. Valószínűleg ilyen a régebbi időkben sem volt. Manapság válogathatunk a lehetőségek közül. Az önismereti coach segíteni tud mindenkinek, természetesen, aki igényli.


Posted július 29, 2018 by write in category Uncategorized